[contact-form-7 404 "Not Found"]

Schedule a Visit

Nulla vehicula fermentum nulla, a lobortis nisl vestibulum vel. Phasellus eget velit at.

Call us:
1-800-123-4567

Send an email:
monica.wayne@example.com

Kienhorst & van den Bout

Wij hebben een ervaring van vele jaren in het werken met volwassen cliënten met levens- en of psychische problemen. Daarnaast zijn wij al jarenlang actief als trainer en docent bij vele cursussen, opleidingen en workshops. Ook bieden wij coachingstrajecten aan.

In onze huidige, onafhankelijke praktijk, geven we vorm en inhoud aan wat wij belangrijk vinden in de relatie met onze cliënten: deskundigheid gepaard aan persoonlijke betrokkenheid.

Jan van den Bout

Prof. dr. Jan van den Bout is als hoogleraar klinische psychologie verbonden aan de Afdeling Klinische en Gezondheidspsychologie van de Universiteit Utrecht. Hij verricht onderzoek en geeft onderwijs op het gebied van emotionele problemen na verliesgebeurtenissen en psychotraumata. Over deze onderwerpen publiceerde hij zowel nationaal als internationaal vele artikelen en boeken.

Van den Bout is cognitief psychotherapeut. Met onder meer Ineke Kienhorst bewerkte hij het boek ‘Theorie en praktijk van de Rationeel-Emotieve Therapie’ (2001/2003/2005). Hij was van 1997 tot 2005 voorzitter van de (Nederlandse) Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve Therapie (= VGCt) (www.vgct.nl), de grootste psychotherapie vereniging van Nederland. Hij was vele jaren President van de European Association for Behavioural and Cognitive Therapies (= EABCT) (www.eabct.com).

Daarnaast is hij actief als docent/trainer. Hij richt zich daarbij met name op cursussen over cognitieve therapie en workshops over de behandeling van gecompliceerde rouw.

Ineke Kienhorst

Dr. Ineke Kienhorst heeft van 1978 tot 1996 gewerkt op de vakgroepen Klinische Psychologie van de Rijksuniversteit te Leiden en Kindergeneeskunde van de Universiteit Utrecht. Zij heeft daar wetenschappelijk onderzoek uitgevoerd en onderwijs gegeven op het gebied van suïcidaal gedrag en depressieve stoornissen bij jongeren. Ook heeft ze over dit onderwerp (nationale en internationale) boeken, publicaties en voordrachten op haar naam staan, maar o.a. ook publicaties over het fenomeen rouw en rouw bij nabestaanden.

Naast haar academische loopbaan heeft Kienhorst vele trainingen gegeven op het gebied van o.a. sociale vaardigheid, cognitieve therapie, omgaan met suicidaal gedrag. Ook heeft ze zitting gehad in nationale en internationale commissies en werkgroepen m.n. gericht op geestelijke gezondheid van jongeren. Eveneens heeft ze buitenlandse missies gedaan o.a. voor UNESCO en de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO).

Tijdens haar universitaire loopbaan heeft Kienhorst haar klinische opleidingen gevolgd en voltooid (zie hieronder) en voert ze als (part time) psychotherapeut vanaf 1980 een particuliere praktijk. Sinds 1996 heeft ze haar praktijk uitgebreid en geeft daarnaast onderwijs in cognitieve therapie ten behoeve van psychotherapeuten in opleiding.

Specifieke registraties van belang voor de huidige praktijk

Wij zijn beiden (klinisch) psychologen en psychotherapeuten met meerdere opleidingen en specialisaties, die we hebben gevolgd na onze universitaire studie psychologie. Beiden hebben we met betrekking tot patiëntenzorg de volgende registraties, die van belang kunnen zijn bij het verkrijgen van vergoedingen van ziektekostenverzekeraars:

  • Gezondheidszorgpsycholoog, overheidsregister BIG
  • Psychotherapeut, overheidsregister BIG
  • Klinisch Psycholoog, overheidsregister BIG
  • 1e Lijnspsycholoog, NIP
  • Kinder- en Jeugdpsycholoog, specialist, NIP (alleen Ineke Kienhorst)

 

Met betrekking tot opleidingtrajecten voor psychologen en psychotherapeuten zijn we beiden:

  • Supervisor en leertherapeut, VGCt
  • Psychotherapeut, overheidsregister BIG
  • Klinisch Psycholoog, overheidsregister BIG
  • Associate Fellow Institute for REBT (New York)